ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Kopparbergs Bryggeri ιδρύθηκε το 1882 στο Kopparberg της Σουηδίας. 36 βιοτεχνίες ζυθοποιίας ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτό που παραμένει μέχρι σήμερα ως Kopparbergs Bryggeri. 

Το όνομα μεταφράζεται απευθείας ως “Copper Mountain” στα αγγλικά. Πολλά παραδοσιακά κόκκινα σπίτια είναι βαμμένα με το Falu Rödfärg, ένα χρώμα από χρωστική ουσία χαλκού. 

Η Kopparberg είναι πρωτοπόρος του Fruit Cider.

Η ΠΟΛΗ

Στο Kopparberg μπορείτε να πάτε για σαφάρι κάστορα, να επισκεφτείτε την τοπική υπεραγορά ή να απολαύσετε πίτσα σε μία από τις υπέροχες πιτσαρίες. Κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα μια υπαίθρια αγορά που ονομάζεται Kôppebärsmarken. Κατά τη διάρκεια Το Kopparberg, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μετατρέπεται σε πάρκο ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Kopparberg οποιαδήποτε άλλη στιγμή πέραν από τη διάρκεια του Kôppebärsmarken, αξίζει μια επίσκεψη στο Stora huset. Ισως σας  είναι περισσότερο γνωστό ως «το Μεγάλο Σπίτι». Υπάρχουν φήμες ότι εκεί ζουν δύο φαντάσματα. Στο κύριο σπίτι ζει το ευγενικό φάντασμα, ενώ στην αριστερή πτέρυγα θα συναντήσετε το κακό φάντασμα. Παρόλα αυτά μπορείτε να πάτε εκεί… με δική σας όμως ευθύνη!

ΤΟ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΟ

Φυσικά, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ζυθοποιείο του Kopparberg. Εδώ παράγουμε και τον απιδίτη μας. Το ζυθοποιείο εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί όπου κατασκευάστηκε πριν από περισσότερα από 130 χρόνια. Και σας υποσχόμαστε ότι θα παραμείνει εδώ. Πολλοί από τους συναδέλφους μας ζουν και εργάζονται στο Kopparberg. Δεδομένου ότι στηριζόμαστε σε εκείνους, καθώς και στο μαλακό νερό του Kopparberg, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να φύγουμε.

Η Kopparberg πωλείται πλέον σε περισσότερες από 30 χώρες και είναι ο μηλίτης αχλαδιών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.