ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Οι άνθρωποι και το κλίμα είναι δύο σημαντικά μέρη του έργου μας για την αειφορία στην Kopparbergs Bryggeri. Πιστεύουμε στην ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κάνοντας την εταιρεία μας ένα ασφαλές μέρος για εργασία.

Ως μέρος της Πρωτοβουλίας της Σουηδικής Βιομηχανίας Αλκοολούχων Ποτών, εργαζόμαστε για «Μια βιομηχανία ποτών με μηδενικό αντίκτυπο στο κλίμα, όπου κάθε σταγόνα μετράει», με στόχο να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στο κλίμα και να είμαστε κλιματικά ουδέτεροι μέχρι το 2045.

Ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι για την επιχείρησή μας και επιθυμούμε την ευημερία τους. Στόχος μας είναι να κάνουμε όλους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και εκτιμημένοι σύμφωνα με τον νόμο περί εργασιακού περιβάλλοντος της Σουηδίας, η οποία περιλαμβάνει παροχές όπως γονική άδεια, ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών, διαχείριση κινδύνου και ασφάλειας.

Όταν πρόκειται για τους προμηθευτές μας, τους αξιολογούμε για να βεβαιωθούμε ότι και οι υπάλληλοί τους αντιμετωπίζονται δίκαια.

Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα: πρώτον μέσα στον οργανισμό μας και δεύτερον μέσω των προμηθευτών μας. 

Δράσεις εντός του οργανισμού μας

  •     Κατ’ αρχήν έγινε αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ανανεώσιμα καύσιμα στις εγκαταστάσεις μας στο Kopparberg και μείωση του CO2e κατά 97%.
  •     Αξιοποιώντας 1200 MWh περίσσειας θερμότητας για εσωτερική χρήση, ως θέρμανση γραφείου, αποθήκης αλλά και για την παραγωγή μηλίτη.
  •     Παρακολουθούμε τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργεια και χρησιμοποιούμε την περίσσεια ενέργεια όπου χρειάζεται ώστε τίποτε να μην πάει χαμένο.
  •     Οι τοπικοί παραγωγοί ενέργειας είναι σε θέση να παράγουν 800 MWh ανανεώσιμης ενέργειας κατά την κατασκευή του pellet που χρησιμοποιούμε στη συνέχεια ως καύσιμο στο κέντρο κοινής ωφελείας μας. Η υπολειπόμενη τέφρα χρησιμοποιείται στη συνέχεια ως λίπασμα στο δάσος.
  •     Η μείωση της ενέργειας κατά 400 MWh ετησίως μαζί με τα 800 MWh που παράγονται όταν παράγεται το pellet μας, επιτρέπει σε 240 σπίτια στη Σουηδία να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  •     Τα δικά μας φορτηγά έχουν 85% ανανεώσιμα καύσιμα μειώνοντας το CO2e τους κατά 90%.
  •     Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε σε ένα έργο με στόχο να μειώσουμε το πλαστικό που χρησιμοποιείται για θήκες κατά 22% και για παλέτες κατά 17% από το 2022.

Δράσεις μέσω προμηθευτών

Τα πράσινα και καφέ γυάλινα μπουκάλια μας είναι κατασκευασμένα από 81% ανακυκλωμένο γυαλί. (Τα περισσότερα μπουκάλια μας είναι έγχρωμα).

Τα λευκά γυάλινα μπουκάλια μας είναι κατασκευασμένα από 68% ανακυκλωμένο γυαλί.

Τα κουτιά μας είναι κατασκευασμένα από 50% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Η συσκευασία από χαρτόνι είναι κατασκευασμένη από 50% ανακυκλωμένο χαρτόνι. (μέσος αριθμός λόγω πολλών διαφορετικών συσκευασιών).

Η χάρτινη συσκευασία είναι κατασκευασμένη από 15% ανακυκλωμένο χαρτί.